Prantsuse politsei hoiatab turiste vägivaldsete kasside eest

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kass. Ei ole looga seotud.
Kass. Ei ole looga seotud. Foto: Gert Kiiler / Sakala

Prantsusmaal ründasid hiljuti puudliga jalutanud naist kuus vägivaldset kassi. Arvatakse, et kuumad suveilmad muudavad kassid agressiivsemaks.

31-aastane naine jalutas puudliga Prantsuse ühes atraktiivsemas turismipiirkonnas Franche-Comté regioonis Belfort'i linnas, kui järsku ründasid teda metsikud kassid, vahendab Telegraph.

Naise väitel tirisid kassid ta pikali ning tekistasid mitmeid tõsiseid tervisekahjustusi. Naise kätel ja jalgadel oli palju hammustushaavu ning vigastada sai ka arter. Samuti sai tõsiselt viga tema koer.

Kannatanu ema Josette Galliot sõnas väljaandele l’Est Republicain, et on tütre rünnakust peale näinud õudusunenägusid. «Kassid hüppasid mu tütre peale ja tõmbasid ta pikali. Nad hammustasid tema käsi ja jalgu, nad isegi vigastasid tema arterit,» ütles Galliot, kelle sõnul on tema tütar juhtunu tõttu sügavas depressioonis.

Ohver viidi lähimasse haiglasse, kus teda raviti ja marutaudi vastu süstiti. Puudel viidi aga lähimasse loomakliinikusse. Sealne loomaarst polnud 20 aasta jooksul veel midagi sellist näinud, samuti ei osanud ta öelda, miks võisid kassid selliselt käituda.

Kohaliku politsei kinnitusel oli rünnak väga ebatavaline ja murettekitav. Politsei sõnul peaksid turistid ettevaatlikud olema ja kindlasti kassidele mitte lähenema ega neid söötma.

Hinnanguliselt sünnib Prantsusmaal igal aastal umbes 8000 metsikut kassi, kuid üldiselt on nad ohutud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles