Narva munitsipaalfirma pakub tasu eest kiiret piiriületust

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piiripunkt Narvas.
Piiripunkt Narvas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Turistide kinnitusel tuleb Narvas Eesti-Vene piiri ilma järjekorrata ületamise eest maksta paremal juhul 250 krooni, halvemal juhul sada eurot.


Musta maksu koguvad Narva munitsipaalfirma Transservis-N töötajad, kirjutas nädalaleht Den Za Dnjom. Venemaa elanikelt küsib firma piirijärjekorrast möödapääsemise eest 50-100 eurot, Ida-Virumaa elanikelt 250-500 krooni.

Linnale kuuluva firma Transservis-N direktor, Narva linnavolikogu liige Vladimir Mižui möönis, et 2008. aastal vallandas ta neli oma alluvat mitmesuguste mahhinatsioonide eest. Aga ta kinnitas samas, et sel aastal pole firma töötajate tegevuse kohta laekunud ühtki kaebust ei talle ega siseministeeriumile.

Ida politseiprefektuuri pressiesindaja Mari-Riina Risti sõnul aga algatati 8. juunil mitme Transservis-N-i töötaja vastu kriminaalmenetlus karistusseadustiku dokumentide võltsimist käsitleva paragrahvi alusel.

«Uurimine peab välja selgitama, mis alusel anti välja 16 talongi, mis võimaldavad väljaspool järjekorda piirikontrolli läbida,» ütles Rist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles