Mallorca hakkab tõrjuma joodikturiste

Hanneli Rudi
, Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mallorca tahab muutuda rikaste puhkusepaigaks.
Mallorca tahab muutuda rikaste puhkusepaigaks. Foto: AFP / Scanpix

Tuntud Hispaania puhkusesaare Mallorca poliitikud soovivad rannast tõrjuda eemale lärmavad ja läbustavad turistid ning meelitada nende asemele jõukamaid puhkajaid.

Palma de Mallorca abilinnapea Alvaro Gijóni sõnul soovivad nad lahti saada purjus Saksa turistidest ja meelitada nende asemele jõukaid puhkajaid Hiinast ja Dubaist, kirjutab Local.

«Lähima viie, kuue aastaga muudame me  Playa de Palma kuvandit 180 kraadi,» rääkis ta Bildile. Paljud kohalikud hotellid uuendatakse ja ehitatakse need ringi nelja- ja viietärnilisteks, samuti on kavas rajada uued peened söögikohad ja spordisaalid. Eesmärk on muutuda selliseks puhkekohaks nagu St Tropez Prantsusmaal või Las Vegas USAs, et meelitada puhkama rahakamaid kliente.

«Me tahame, et inimesed kulutaksid palju raha,» rääkis Gijón. Tema sõnul on rannaliival joomine aegunud komme, viidates sakslaste tavale rannatoolil lebades juua kõrrega ämbrist sangriat.

«Kui inimesed tahavad end purju juua, siis tehku seda ööklubis, mitte avalikus rannas,» leidis abilinnapea.

Tänavu keelati avalikus kohas joomine kella 10st õhtul kuni kella 1ni öösel. Igal aastal külastab Playa de Palma pool miljonit turisti, kes peatuvad 250 rannapiirkonnas asuvas hotellis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles