Ângkôr Thom - Khmeeri kunagise pealinna lummav võlu

Reisiguru.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ângkôr Thom
Ângkôr Thom Foto: ReisiGuru

Kambodža loodeosas Siĕm Réabi provintsis Ângkôris asuv Ângkôr Thom oli kunagi Khmeeri riigi pealinn. Kaasajal kuulub see ala UNESCO maailmapärandi nimistusse ja on ühtlasi Kambodža üks tähtsamaid vaatamisväärsusi.

Aastas külastab Ângkôr Thom’i ja selle lähedal asuvat maailma suurimat pühamat, Ângkôr Wat’i templit, umbes 2 miljonit turisti. Ângkôr Thom’s põimuvad ajalugu ja ilu sedavõrd, et paljud selle paiga külastajad on saadud elamusi kirjeldanud kui taevasse tõstvaid ja unustamatuid. Samuti võib Ângkôr Thom’i külastamine muuta mõttemaailma laiemalt.

Ângkôr Thom (khmeeri keeles suur linn) oli Khmeeri impeeriumi kõige pikaajalisem ja ühtlasi viimane pealinn. Selle lasi 12. sajandi lõpus ehitada khmeeride üks kuulsusrikkamaid valitsejaid, 1181. aastal võimule saanud Jayavarman VII. Seejuures lasi ta uue linna rajada khmeeride riigi varasema pealinna, välisvaenlaste poolt rüüstatud Yaśodharapura varemetele.

Loe edasi Reisiguru.ee-st.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles