Laevad seisanud objektiks osutus kummivender

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev Ofelia Heltermaa sadamas.
Parvlaev Ofelia Heltermaa sadamas. Foto: MARGUS ANSU/EMF

Tuukrid tegid kindlaks, et täna hommikul riivas Heltermaa sadamas parvlaeva St Ola 40- sentimeetrise läbimõõduga kummist vender. Objekt eemaldati ja pärast seda taastus ka laevaliiklus.

Vendrite süsteem kaitseb laeva ja kaid nende omavahelisel kokkupõrkel tekkida võivate vigastuste eest. Kas St Ola põhja puudutanud vender oli lahti pääsenud Heltermaa sadamast või pärit mujalt, pole hetkel teada.

Vigastusi suur sigarikujuline kummitükk laevale ei tekitanud ja seetõttu naasis St Ola pärast läbivaatust pikemate viivitusteta liinile. Laev väljus reisijatega Rohukülast kell 12.45.

Parvlaev Ofelia, mis seisis koos reisijatega kella kümnest varukai ääres, pääses samuti pärast vendri eemaldamist põhikaisse ning reisijad ja sõidukid pääsesid maale kell 11.45. Ofelia väljus Heltermaa sadamast kell 12.30 graafikujärgsele reisile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles