Maailma pikim sild-purskkaev asub Lõuna-Koreas Soulis

Reisiguru.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Banpo sild Lõuna-Koreas.
Banpo sild Lõuna-Koreas. Foto: sun-surfer.com

Maailma pikim sild-purskaev asub Lõuna-Korea loodeosas Souli (Seouli) linna (10,5 M elanikku, suurlinnastuna 25,6 M elanikku) südames Hani jõe alamjooksul ja on 1140 m pikk. 

Sealne sild kannab nime Banpo sild ja purskkaev nime Kuuvalguse Vikerkaare purskkaev. Banpo kanduritele rajatud 25 m laiune sild on Lõuna-Korea pealinna tähtis sild, ühendades Hani jõest lõuna pool asuvat Seocho piirkonda (400 000 elanikku) Hani jõest põhja pool asuva Yongsan piirkonnaga (230 000 elanikku). Banpo sild valmis 1982. aastal.

Banpo silla külge rajatud Kuuvalguse Vikerkaare purskkaev avati mais 2009. Sild koos purskkaevuga muutus turistide seas kiiresti väga populaarseks. Sealsest purskkaevust väljuvad veejoad paistavad pimedal ajal värvilistena, sest siis on kasutuses suur hulk LED-valgusteid. Seejuures on veejugade paistvat värvust võimalik muuta. Aeg-ajalt on kasutuses ühevärviline valgustus ja aeg-ajalt kirju valgustus. Peamiselt on kasutusel sinise, punase, lilla ja kollase tooniga valgus.

Loe pikemalt Reisigurust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles