Rootsi autojuhte kimbutavad teeröövlid

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratiivne foto.
Illustratiivne foto. Foto: Panther Media/Scanpix

Rootsis võeti kinni kaks meest, kes andsid tee ääres märku, et vajavad abi, kuid kui sõitja kinni pidas, siis ähvardasid teda.

Rootslased nimetavad sääraseid tegelasi maantee piraatideks, kirjutab The Local. Hiljuti langes piraatide ohvriks üks autojuht Kinnas Västra Götalandi läänis. Autojuht peatus ning püüdis abiks olla, kuid teda ähvardati noaga. Juht põgenes ja teatas juhtunust politseile. «Autojuht soovis abiks olla,» rääkis Västra Götalandi politsei kõneisik Jenny Widen. Kohalik politsei võttis vahi alla kaks kahtlusalust. Tuli välja, et tegemist on inimestega, kes üritavad näida abituna, et kaasliiklejaid peatuma sundida ja seejärel röövivad neid. Näiteks räägivad kurjategijad, et pakuvad kulda või raha kütuse eest, kuid siis hoopiski röövivad ohvreid.

Selliseid kuritegusid on Rootsis üha rohkem, kui kurjategijaid on raskem tabada, kuna nad on pidevalt sõidus. Politsei informeerib säärastest kuritegudest autojuhte ning manitseb neid olema ettevaatlik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles