Lapsega Soomes: mitte ainult Muumimaa

Risto Berendson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lisaks Naantalis asuvale Muumimaale (pildil) võiks Turu ümbruses uudistada teisigi lastele huvitavaid paiku.
Lisaks Naantalis asuvale Muumimaale (pildil) võiks Turu ümbruses uudistada teisigi lastele huvitavaid paiku. Foto: Terje Henk

Suvel lastega naaberriiki Soome puhkama minnes on eestlaste üldine sihtmärk Turu naabrusesse jääv Muumimaa, kus tundub olevat käinud iga teine Eesti väikelastega perekond. Ometi jääb Turu ümbrusesse teisigi lastele põnevaid kohti.

Lastega ajaviitmiseks on Turu ümbruses tõesti mitu võimalust. Näiteks Turu-Tampere tee naabrusesse jääva Lieto looma- ja lõbustuspargis Zoolandia, kuhu Turust jõuab autoga kohale kümmekonna minutiga.

Zoolandiasse pääseb 19-eurose piletiga (alla kolmeaastased lapsed tasuta), kuid tegevust jätkub seal mitmeks tunniks. Lapsed saavad sõita rongi, karusselli või ATVga, sulistada päikesest soojaks köetud basseinis või aerutada kummipaadiga tiigil.

Väiksematele, kellele nii aktiivne ajaviide veel ei sobi, on hoones eraldi suur mängutuba. Zoolandias eksponeeritav looma-, linnu- ja kahepaiksete park ei konkureeri küll mingil juhul päris loomaaedadega, ent erinevalt loomaaedadest lubatakse seal tarandikes olevaid loomi (näiteks põhjapõtru) oma käega läbi aia toita. Muidugi eeldusel, et pakutav toit on rohi ja hein.

Pargis on küll restoran, ent selles sageli vonkleva pika järjekorra vältimiseks võib samas kõrval ise kodust kaasavõetud vorste grillil sussutada. Või siis lihtsalt murul piknikut pidada.

Teiseks alternatiiviks üldtuntud Naantali Muumimaale ja selle naabrusesse jäävale seiklussaarele on Turu linna piirile jääv JukuPark. Alles mõni aasta tagasi avatud veepark laiutab täies mahus küll avatud taeva all – see paneb veemõnud otsesesse sõltuvusse väljas valitsevast ilmast –, ent oma atraktsioonidega pakub park üle kolmeaastastele lastele küllalt lõbu ja lusti.

Kui ilm tundub jahedavõitu, siis võite minna lastega Turu kesklinnast nelja kilomeetri kaugusele jääva Skanssi kaubanduskeskusse, mille naabruses tegutseb põnev seiklusrada.

Ja lõpetuseks sõbralik tarbijasoovitus. Turu kesklinnas hotellis peatudes võidakse autokoha eest parklas küsida teie käest 15 eurot ööpäevas. Kui olete enamiku päevast autoga niikuinii eemal, võite parklast loobuda, sest hommikul ja õhtul tunnikeseks linnatänaval parkimine tuleb kindlasti palju odavam. Ja õhtul kuuest alates kuni hommikul üheksani on parkimine Turu südalinnas üldse tasuta.


Elamusi lastele

JukuPark Turku

avatud 8. juunist 11. augustini

•    Täispilet 21 €

•    Kuni 4-aastased tasuta

•    Pensionärid 19 €

Muumimaa

avatud 8. juunist 25. augustini

•    Päevapilet 25 €

•    Kuni 3-aastased tasuta

•    Kahe päeva pilet 35 €

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles