Väike lennufirma võttis kasutusele XL klassi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennuk.
Lennuk. Foto: PantherMedia / Scanpix

Samoa Air võttis kasutusele XL klassi, mis on mõeldud ülekaalulistele inimestele.

Samoa lennufirma Samoa Air teeb mõnede oma lennukite istmeread ümber, et teenindada kliente, kes kaaluvad rohkem kui 130 kilogrammi, teatab uudisteportaal news.com.au. Istmeridade vahed tehakse senisest 35 sentimeetri võrra laiemad, mistõttu on reisijatel rohkem ruumi.

«Sellise kaaluga on tavaline lennukiiste igal juhul ebamugav,» ütles lennufirma juht Chris Langton, vahendab news.com.au.

«Sageli on raske istmele ligi pääseda ja isegi kui ennast istmele suruda, ei jää jalgadele ruumi, sest istmeridade vahe on liiga väike,» lisas Langton.

Uute istmeridadega seoses ei ole kuludest ja piletihindadest midagi mainitud.

Samoa Airlines oli ka esimene lennufirma maailmas, mis hakkas reisijatelt raha küsima mitte istekoha, vaid kilogrammide järgi. Seda põhjendati asjaoluga, et Samoas on geneetika ja kohalike toitumisharjumuste tõttu tervelt 80 protsenti üle 15-aastastest elanikest ülekaalulised.

Kaalu järgi hindade arvestamine varieerub ühest dollarist kuni nelja dollarini kilogrammi kohta, olenevalt lennu pikkusest.

Austraalia lennufirmad on kaalu järgi lisaraha küsimise välistanud, kuigi Virgin Australia juhata John Borghetti sõnul on see lennufirmade jaoks probleem, kuna lennuki kogukaalu järgi arvutatakse täpselt õige kogus kütust ühe lennu jaoks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles