Euroopa lennujuhtide streik esialgu Tallinna lende ei puuduta

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lennuväli.
Tallinna lennuväli. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Tallinna lennujaama pressiesindaja Lauri Linnamäe sõnul pole neil praegu andmeid, et Prantsusmaalt alanud lennujuhtide streik mõjutaks Tallinnast väljuvaid lende.

«Kui inimesel on jätkulend, mis kuidagi Prantsusmaal toimuvast sõltub, võtavad lennufirmad üldjuhul reisijaga ise ühendust. Igaks juhuks tasub lennufirma kodulehel siiski silm peal hoida,» soovitas lennujaama esindaja.

Täna Prantsusmaa lennujaamades alanud streik peaks  kestma kuni 14. juuni hommikuni. Lendude tühistamisest on teatanud Finnair, Lufthansa, British Airways, Ryanair ja Easyjet.

Võimalik, et lähiajal liituvad streigiga ka mõned teised ELi liikmesriigid - Austria, Belgia, Bulgaaria, Ungari, Itaalia, Portugal, Hispaania, Suurbritannia ja Slovakkia. Hoiame olukorral silma peal ja anname muutustest teada.

Streik, mis võib alates homsest kaasata ka rongiliiklusteenistuse töötajaid, on suunatud Euroopa Komisjoni kava vastu luua Euroopasse ühtselt reguleeritud õhuruum, millest tulenevalt kardavad ametiühingud olulist töökohtade kadu kohalikes lennuametites, millest enamik on riigiasutused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles