Finnair jätkab plagiaadiskandaalist hoolimata Marimekkoga koostööd

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finnairi Airbus 330 koos Kristiina Isola disainitud «Metsänväki» mustriga.
Finnairi Airbus 330 koos Kristiina Isola disainitud «Metsänväki» mustriga. Foto: SCANPIX

Soome lennufirma Finnairi Baltikumi müügijuht Arunas Skuja kinnitas, et kompanii jätkab hoolimata plagiaadiskandaalist koostööd põhjanaabrite tuntuima riide- ja tekstiilitootjaga Marimekko.

«See oli äärmiselt kahetsusväärne juhtum,» kommenteeris Skuja, kuid kinnitas, et koostöö Marimekkoga on pikaajaline ja jätkub. Kõnealune muster «Metsänväki», mille Marimekko disainer Ukraina kunstniku Maria Primatšenko pealt kopeeris, on Finnairi Airbus 330-lt tänaseks eemaldatud ja valge värviga üle võõbatud. Rohkem sama mustrit lennukitele ei kantud.

Kuid Finnairi lennukites kasutatakse jätkuvalt ülejäänud Marimekko spetsiaalset lennufirma jaoks disainitud esemeid nagu lauakatteid, nõusid, aga ka tekstiili ja istmekatteid. «Aasias on Marimekko bränd äärmiselt populaarne, isegi rohkem kui siin,» ütles Skuja.

Lisaks Marimekko disainile on Finnair investeerinud pikamaalendudel äriklassis täielikult horisontaalsesse uneasendisse lükatavatesse istmetesse. Uus toitlustus on segu Aasia ja Soome köögist ning menüü on koostanud kokad Pekka Terävä ja Tomi Björck.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles