Meduusid ohustavad Vahemere rannikul puhkajaid

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meduus
Meduus Foto: Reuters / Scanpix

Asjatundjad hoiatavad, et käesoleval aastal ohustavad miljonid meduusid kümnete tuhandete turistide tervist Vahemere piirkonnas. 

Josep María Gili Barcelona Mereteaduse Instituudist ütles, et maailma meredes domineerivad meduusid on suur probleem ja seda eriti avamerel, kirjutab Guardian.

Instituudi väitel vohavad tänavu Kataloonia ja Valencia lahe rannikul ühed kõige mürgisemad meduusid nimega mauve stinger ehk Pelagia noctiluca, kes on sel aastal eriti suured. Väga palju on neid ka Sardiinia, Sitsiilia, Malta ning Iisraeli ja Liibanoni rannikualadel.

Teadlase Veronica Fuentese sõnul on nad tänavu meduuse ühe ruutmeetri kohta näinud koguni 30-40. Gili sõnul on aga väga üllatav, et mauve stingerseid on nõnda palju ka rannaalal, kuna nii suured meduusid püsivad üldiselt ikka vetes.

Meduusid ohustavad Vahemere ümbruses vähemalt 150 000 inimest. Meduusiga kokkupuutel võib osadel inimestel tekkida tugev allergiline reaktsioon.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles