Välisministeerium hoiatab üleujutuste eest Kesk-Euroopas

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üleujutus Ida-Saksamaal Wehlenis.
Üleujutus Ida-Saksamaal Wehlenis. Foto: AFP / Scanpix

Välisministeerium soovitab Tšehhis, Ungaris, Saksamaal ja Austrias viibivatel või sinna sõita plaanivatel Eesti kodanikel olla tavapärasest tähelepanelikum, sest pikalt väldanud vihmahoogude tõttu on nendes riikides mitmed piirkonnad üleujutatud.

Tšehhis on ohtlik 3. astme veetase pea kogu lääne-, põhja-, lõuna- ja keskosas (Karlovy Vary, Libereci, Usti nad Labemi, Plzeni, Kesk-Tšehhi ja Lõuna-Tšehhi regioonid). Samuti on Prahas veetase tõusnud oluliselt üle tavalise piiri ning Zbraslavisi, Modřanysi ja Lahovičkási jõelähedastelt aladelt on inimesed evakueeritud.

Ungaris on enim kannatada saanud Loode-Ungari Doonau äärsed piirkonnad. Budapestis oodatakse Doonau veetaseme tipnemist reedel ning laupäeval (7. ja 8. juunil).

Saksamaal on katastroofipiirkondadeks kuulutatud Bayern, Sachsen, Sachsen-Anhalt, Thüringen ja Rheinland-Pfalz liidumaad. Samuti Dresden, Chemnitz ja Zwickau. Baieri liidumaal on raskeimad olud Passaus ja Rosenheimis. Passaus on veetase ületanud 12,5 meetri piiri ning vesi tõuseb endiselt. Mitmetes kohtades on välja kuulutatud eriolukord ning osaliselt on sõiduteed ja raudteed suletud. Osaliselt on linnas elekter välja lülitatud, kohalikud võimud kaaluvad linna joogivee sulgemist.

Austrias tasuks olla eriti tähelepanelik Alam-Austria, Salzburgi ja Tirooli liidumaades.

Välisministeerium soovitab kindlasti erakorraliste ilmastikuoludega arvestada ning vältida üleujutusohtlikesse piirkondadesse sattumist. «Palume enne reisi tutvuda välisministeeriumi kodulehel oleva reisiinfoga ning samuti kohalike ametivõimude ja meediakanalite poolt edastatava infoga,» lisas ministeerium.

Konsulaarabi vajavatel kodanikel tuleb võtta ühendust välisministeeriumi valveametnikuga telefonil +372 53 01 9999 või +372 6377 000 (24h).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles