32 000 krooniga õhu müümine tõi kriminaalmenetluse

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Põhja ringkonnaprokuratuur algatas kriminaalmenetluse reisivahendaja Amon Travel OÜ tegevjuhi Iiris Rõõmbergi suhtes, kes jättis 31 890 krooni tasunud kliendi aprillikuus toimuma pidanud Vietnami reisita ning pole siiani seda raha tagastanud.


Iiris Rõõmberg lubas Hillar Tammele märtsi lõpus Amon Travel OÜ nimel osalemist 16. - 29. aprillini toimuma pidanud Vietnami ringreisil «Avasta maailm» ja võttis selle eest 27. märtsil ettemaksu 31 890 krooni. Neli päeva hiljem teatas Rõõmberg kliendile, et lennupiletid on ostetud ja ta on lisatud gruppi.

Pärast aprillikuus järgnenud segadusi läbirääkimistes ning kahtluse teket reisivahendaja aususe suhtes otsustas Tamm kontrollida, kas tema nimi on ikka reisijate nimekirjas. Nii saigi ta 15. aprillil teada, et Iiris Rõõmberg pole enda ega Amon Travel OÜ nimel teinud päringuid ega broneeringuid lennupiletite soetamiseks 16. aprillil toimuvale lennule Tallinn-Frankfurt, millega reis pidi algama.

Samuti polnud teda reisikorraldaja Embach Toursi reisijate nimekirjas - just selle firma reisi pealt tundus aga olevat kopeeritud Hillar Tammele pakutud programm.

Kuigi reisist ilma jäänud mees on Iiris Rõõmbergi poole juhtunu järel korduvalt pöördunud ja raha tagasi küsinud, pole ta seda siiani saanud. Ometi lubas Amon Traveli esindaja 16. aprillil pärast asja avalikustamist Tarbija24.ee's, et maksab ühe osa tasutud rahast tagasi juba samal päeval.

Mai lõpus esitas Hillar Tamm Põhja ringkonnaprokuratuurile avalduse kriminaalmenetluse alustamiseks Iiris Rõõmbergi suhtes ning nüüdseks on see kelmuse tunnustel ka algatatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles