Välisministeerium hoiatab Türki reisijaid

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi tänavarahutused.
Türgi tänavarahutused. Foto: AFP / Scanpix

Seoses meeleavaldustega suuremates Türgi linnades soovitab välisministeerium ohutuse eesmärgil vältida kõiki meeleavaldusi ja rahvakogunemisi.

Terrorismi ohu tõttu ei soovita välisministeerium reisida Ida- ja Kagu-Türki, kus on toimunud valitsuse terrorismivastased operatsioonid. Eriti tungivalt soovitab välisministeerium vältida reisimist Süüriaga vahetult piirnevatele aladele. Välistada ei saa ohtu ka mujal Türgis. Terroriakte on toimunud Istanbulis, Izmiris ja  Mersinis.

«Soovitame olla ettevaatlik turistide poolt külastatavates rahvarohketes kohtades, kaubanduskeskustes, turgudel, minibussides (dolmuš), metroos. Avalikes hoonetes ja kaubanduskeskustes peab järgima ohutusnõudeid. Väga tavaline on kottide läbivalgustamine ja metallidetektorite kasutamine. Türgi valitsus rakendab kõiki ettevaatusabinõusid tagamaks riigis viibivatele turistide turvalisus,» teatab ministeerium.

Vajadusel tuleb järgida reisikorraldajate ning kohalike ametivõimude korraldusi ja soovitusi.

Välisministeerium lisab, et on hea teada, et tänavakuritegevus ei ole Türgis levinud, kuid siiski tuleb oma asjade suhtes olla turismipiirkondades tähelepanelik. Diskoteekides, restoranides ja baarides ei tasu jätta joogiklaase järelevalveta. Esinenud passivarguste tõttu palub välisministeerium eriti Istanbuli reisijail pöörata tähelepanu passi turvalisele hoidmisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles