Hiiumaa liin läks täna üle suvisele reisigraafikule

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev Hiiumaa.
Parvlaev Hiiumaa. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Väinamere liinid teatab, et täna jõustunud suvine sõidugraafik toob Rohuküla-Heltermaa liinile nädalas juurde 28 täiendavat reisi ja annab reisijatele rohkem valikuvabadust.

Uus parvlaevade sõidugraafik, mis tõi kaasa laeva lossimise ja laadimise aja lühenemise ning kiirema ülesõidu, käivitus Rohuküla-Heltermaa liinil 15. aprillil.

Sellest ajast sõidab parvlaev Hiiumaa peamiselt kolmetunnist graafikut, väljudes samast sadamast iga kolme tunni järel. Kui kevadises graafikus oli kokku 86 väljumist nädalas, siis suvises tihedamas graafikus on väljumisi 114. Seega lisandub esmaspäevast nädalas 28 väljumist, mida teenindab peamiselt parvlaev Regula.

Väinamere Liinide teenindusjuht Anu Hiiuväin lausus, et kui kevadgraafik ei suutnud reede õhtuti enam nõudlust rahuldada ja tuli lisareise teha, siis suvegraafikuga peaksid kõik soovijad kenasti üle sõita saama.

«Nüüd saavad need reedeõhtused lisareisid olema ilusasti graafikus. Ka laupäeva hommik läheb tihedamaks, siis on samuti väga nõutud aeg Hiiumaale sõitmiseks. Laupäeval soovitame kasutada kell 8.30 reisi Rohukülast, sest selle teeb suurem laev Hiiumaa. Kell 10.00 reisile ei pruugi kõik soovijad mahtuda, sest see on Regula reis,» rääkis Hiiuväin.

Kehtima hakkav suvegraafik pole aga veel suve tippaja sõiduplaan. Graafik tiheneb veelgi 20. juunist, mil lisandub nädalasse kaheksateist väljumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles