Hispaania hotell sulges Downi sündroomiga laste ees uksed

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
CaboGata Plaza Suites hotell.
CaboGata Plaza Suites hotell. Foto: www.zthotels.com

Hispaanias lahvatas skandaal, kui Costa del Solis asuv hotell CaboGata Plaza Suites ei olnud nõus vastu võtma Downi sündroomiga lapsi põhjusel, et nad võivad teisi külalisi häirida.

Downi sündroomiga laste grupp kavatses tähistada CaboGata Plaza Suites hotellis kooli lõppu, kuid hotelli juhtkond kartis, et nad võivad häirida teisi külastajaid, kirjutab International Business Times.

Kooli eesotsas oleva heategevusorganisatsiooni Down España töötaja saatis hotelli päringu, kui palju maksab nende hotellis lastegrupi majutamine. CaboGata Plaza Suites vastas aga, et nad ei võta vastu vaimse puudega inimesi ja lisas, et «seda on enne juhtunud».

Down España töötaja pöördus seejärel Hispaania Ülemkohtu prokuröri poole, kuna pidas hotellipoolset suhtumist selgeks puudega inimeste diskrimineerimiseks ja rahvusvahelise puuetega inimeste õiguste konventsiooni rikkumiseks.

Hotelli juhtkond palus Down Españalt vabandust ja kinnitas, et tegemist oli arusaamatusega. Hotelli esindaja sõnul arvasid organisatsiooniga suhelnud hotelli töötajad eksikombel, et tegemist on sellesama puuete inimeste grupiga, kes neid viimati külastas ja «kellega oli raske».

Hotelli esindaja lisas, et nad ei ole 35 aasta jooksul keeldunud Downi sündroomiga külalisi vastu võtmast ja seda ei juhtu ka tulevikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles