Avastamata aardeks tunnistati Soomaa

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomaa viies aastaaeg on Eestis juba tuntud. Pildil on Kuusekäära talu hoov suurvee ajal.
Soomaa viies aastaaeg on Eestis juba tuntud. Pildil on Kuusekäära talu hoov suurvee ajal. Foto: Raigo Pajula

Rahvusvaheline žürii tegi täna teatavaks konkursi Eesti avastamata aarded 2009 võitjad ja parima säästva turismi sihtkoha tiitli vääriliseks tunnistati Soomaa rahvuspark.

Eesti konkursi võitjat esitletakse Euroopa turismifoorumil oktoobris 2009 ja võitja saab ka koha ka portaalis www.visiteurope.com, mis loob Euroopa tippsihtkohtade võrgustikku, teatas EAS.

Kõrge tunnustuse pälvisid ka Matsalu ja Vilsandi rahvuspark koos Viidumäe looduskaitsealaga.

Žürii otsus langes Soomaa kasuks eelkõige seetõttu, et sealne rahvuspark on tugev jätkusuutliku turismi edendaja. Soomaal on piirkonna arendamisse hästi kaasatud kohalik kogukond ja ettevõtjad. Samuti on olemas toetav infrastruktuur, sh majutusvõimalused vahetult kaitseala piiril.

Tugeval järjel on veebiturundus, samuti infomaterjalid jpm. Kokkuvõttes leidis žürii, et Soomaa kui kaitseala edestab teisi konkurente turismiarenduse osas ning on hetkel kõige progressiivsem säästva turismi sihtkoht, olles valmis vastu võtma ka rahvusvahelisi turismigruppe.

Matsalu rahvuspargi puhul tõstis žürii esile kaitseala tuntust linnuvaatluse huviliste seas nii Eestis kui Euroopas. Rahvuspargil on head eeldused loodusturismi arendamiseks, sest nimetatud valdkonnas on tal välisturgude kontekstis vaieldamatult suur eelis olemas.

Vilsandi rahvusparki kui Baltimaade vanimat looduskaitseala hindas žürii kõrgelt, tuues esile kaitseala administratsiooni, omavalitsuste ja kohaliku kogukonna koostöö.

Vilsandi suurimaks potentsiaaliks on linnuvaatluse kõrval hülgevaatluse arendamine, pärimusmatkade ning rannarahva vanade tööde näitamine ja õpetamine, samuti erinevate säästva turismi põhimõtete laiem juurutamine kogu piirkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles