Taisto: inimesed pole peresoodustusest teadlikud

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taisto buss.
Taisto buss. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Bussifirma Taisto Liinid liinispetsialist Jan Landrati sõnul pole aprilli algusest rakendunud peresoodustus veel eriti suurt kasutust leidnud, sest inimesed ei ole sellest piisavalt teadlikud.

Alates aprillist pakub Taisto Liinid perekondadele soodsamat bussisõitu. Uue perepiletiga saab neljaliikmeline või suurem pere tavapärasest täispileti hinnast kuni 40 protsenti soodustust.

Perepiletit saab osta vähemalt neljaliikmeline reisiseltskond, kelle hulgas on vähemalt kaks 6-18-aastast last ja vähemalt üks täiskasvanu. Perepiletit müüb ainult bussijuht, eelnevalt on võimalik endale istekohti broneerida telefoni teel.

«Soovime uue 40-protsendilise soodustusega perepiletiga luua perekondadele võimaluse jätta oma perereisideks auto seisma ja teha oma sõidud bussiga,» ütles Taisto Liinid AS liinispetsialist Jan Landrat aprillis.

Kuna autoga tuleb suurema perega reisimine tema sõnul tavaliselt odavam kui bussiga, loodetakse uue perepiletiga kaalukaussi jälle rohkem ühistranspordi kasuks suunata.

Landrati sõnul jätavad paljud pered kindlasti bussiga minemata, sest ei tea, et selline soodustus on olemas. «Kasutamist on ta leidnud, aga eks raskusi on olnud eelkõige inimeste teavitamisega sellest,» rääkis Landrat Tarbija24.ee'le.

Kui konkurendid samuti peresoodustuse peale peaksid mõtlema, oleks see Landrati sõnul pigem hea kui halb, sest inimesed teaksid siis, et igal pool saab sellist soodustust. «Üldiselt tervitaks sellist nähtust, see tooks üleüldiselt ühistranspordi kasutajaid juurde,» märkis Landrat.

Lisaks perepiletile pakub Taisto juba alates 4. veebruarist kõigile üle 60-aastastele reisijatele võimaluse teisipäeviti, kolmapäeviti ja neljapäeviti sõita kindlatel reisidel kuni 60 protsenti soodsama hinnaga. Soodustused kehtivad valdavalt Tallinna-Tartu ekspressliinidel ja Tallinna-Rakvere-Narva suuna väljumistel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles