Rootslased soovivad laevaühendust Saaremaaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majakas Gotlandi läänis
Majakas Gotlandi läänis Foto: Ecanpix

Gotlandlased soovivad pikemas perspektiivis taastada ajaloolise laevaühenduse Saaremaaga, kinnitas nädala keskel Kuressaares viibinud Gotlandi delegatsioon.


Saarte Liinide esindajana kohtumisel viibinud ettevõtte finantsjuht Villu Vatsfeldt märkis, et rootslased väga konkreetseks ei läinud, pigem oli tegemist uurimisretkega, kirjutas Oma Saar. Kui enne oli räägitud võimalusest, et liin käivitub juba sel suvel, siis nüüd ei rääkinud rootslased varasemast ajast kui aasta 2010. Küll aga võidakse sel suvel teha mõned proovireisid.

Praegu tegelevad rootslased sadama valikuga ning seejärel hakkavad vaatama laeva, millega sõita. Seni on rootslased tutvunud nii Roomassaare, Mõntu kui ka Saaremaa sadamaga. Koosolekul osalenud saarlaste arvamuse kohaselt oleks kõige loogilisem sadam Roomassaare, kuna see asub Kuressaarele kui põhisihtkohale kõige lähemal.

Kuressaares toimunud kohtumisel avaldasid Gotlandi esindajad soovi teada saada, kuidas Saaremaa pool hakkaks võimalikku liini turustama. Seda peaks nende arvates tegema kogu maakond, kuna rootslaste plaan on käivitada ikkagi laevaliin Gotland-Saaremaa, mitte Gotland-Kuressaare.

Kohtumisel lepiti kokku, et Saaremaa poolt jäävad asja koordineerima Saare maavalitsus ja Kuressaare linnavalitsus. Projekti eestvedajaks jääb esimeses staadiumis Gotland, kes uurib ka võimalusi liini rahastamiseks Rootsi riigi abil.

Rootslased kinnitasid, et nende eesmärgid on pikaajalised ja laevaliin tahetakse käivitada ka juhul, kui regulaarne laevaühendus 2010. aastal mingitel põhjustel veel ei käivitu. Eesmärgiks on taastada ajalooline mereline suhtlemine Läänemere saarte vahel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles