Eestlasele on reisi sihtkohast olulisemad päike ja sõbrad

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestlastele meeldib reisil käia koos sõpradega.
Eestlastele meeldib reisil käia koos sõpradega. Foto: Panther Media / Scanpix

Reisibüroo Go Traveli eelmisel nädalal Facebookis läbiviidud kiiruuringust selgus, et kõige suuremat rolli mängivad eestlaste reisieelistuste juures sõbrad.

Kokku 42 protsenti küsitlustele vastanuist ütles, et sihtkoht polegi reisi valikul oluline – hoopis tähtsam on see, et saaks reisida koos heade sõpradega. Teine oluline valikukriteerium on kliima – nimelt väitis 21 protsenti vastanutest, et kui päike paistab ja temperatuur on üle 30 plusskraadi, sobib reisiks iga koht.

Kuigi Facebooki sisseehitatud küsitlustarkvara kasutades läbi viidud uuring ei pretendeeri ühelgi juhul teadusuuringu täpsusele ja objektiivsusele, võtavad tulemused reisibüroo Go Travel tegevjuhi Matti Pruuli sõnul eestlaste reisieelistused üsna tabavalt kokku.

«Et soe kliima on eestlastele oluline, pole mingi üllatus. Väga sageli pöörduvad kliendid meie poole nii, et selget reisisihti paigas ei ole ning paluvad reisikonsultantidel soovitada, kuhu oleks soovitud ajaperioodil kõige mõnusam reisida või kuhu leidub parima hinna ja kvaliteedi suhtega puhkusepakkumisi,» kommenteeris Pruul.

Üllatavaks pidas Pruul aga seda, kui suur hulk vastanutest reisiplaanide tegemisel sõprade eelistusi arvestab ning kui vähesed vastajad pidasid oluliseks reisi hinda. Vaid 1 protsent vastanutest oli märkinud, et hind on reisi valikul kõige olulisem kriteerium, reisi sisukuse ja hinna suhet pidas oluliseks kümnendik vastanutest.

«Keskmise puhkusepaketi hind, mis Go Travelis müüakse, jääb täna 550 euro kanti, mis ei ole tegelikult väike summa. Aga igapäevatöös näeme siiski sageli, et kliendid tahavad järjest enam täpselt teada, mida nad oma raha eest saavad. Tihti ollakse nõus ka rohkem maksma, kui vastu saadakse midagi tõesti head ja erilist,» märkis Pruul.

Kokkuvõtete tegemise ajal oli küsitlusele vastanud kokku 1403 Facebooki kasutajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles