Stjuardess alandas lennukis rinnapumpa kasutanud ema

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rinnapump.
Rinnapump. Foto: Panther Media / Scanpix

38-aastane ameeriklanna Dawn Brahos sai American Airlinesi lennuki pardal alanduse osaliseks, kui stjuardess keelas tal rinnapumpa kasutada.

Naine veetis nädalavahetuse oma lastest eemal ja otsustas American Airlinesi tagasilennul sisse lülitada elektrilise rinnapumba, kirjutab news.com.au.

«Alustasin pumba kasutamist vaikselt ja tagasihoidlikult, kuid stjuardess polnud seevastu üldse diskreetne. Ta tuli kolm korda mu istme juurde ja rääkis tõeliselt valju häälega. Ta ütles, et ma mitte mingil juhul ei tohi pumbata,» teatas naine.

«Ta ei jätnud mulle mitte mingisugust võimalust olukorda lahendada. Ta sai mu peale vihaseks ja keeldus seejärel ütlemast oma nime,» rääkis Brahos. 

Austraalias on imetavate emade diskrimineerimine seadusega keelatud. Austraalia Imetamise Assotsiatsiooni kõneisik Meredith Laverty kinnitas, et seaduse silmis ei ole mingit erinevust, kas tegemist on rinnaga toitmise või rinnapumba kasutamisega.

«Austraalias on ebaseaduslik diskrimineerida ema, kui ta toidab rinnaga või pumpab piima välja,» ütles Laverty ja lisas: «Elektrilise rinnapumba kasutamine ei ole siiski nii diskreetne kui rinnaga toitmine. Pika lennu ajal on hea mõte võtta kaasa käsipump.»

Brahos lendas oma abikaasaga Chicagost San Diegosse 13. aprillil. Sel lennul kasutas ta Medala kaubamärgiga rinnapumpa ilma probleemideta. 17. aprillil väljus nende tagasilend. Ka sellel lennul polnud probleeme.

Halbade ilmastikuolude tõttu suunati lend Minneapolisse. Brahos ja tema abikaasa veetsid öö hotellis. Järgmisel hommikul läksid nad teisele Chicago lennule, kus probleemid algasid.

Brahose sõnul on ta rinnapumba kasutamisest sõltuv, kuna see leevendab survet rinnale ja hoiab piimavarud normis. Ta toidab praegu rinnaga oma üheaastast poega Adrieni. Reisi ajal pumpas ta piima välja iga kolme ja poole tunni tagant.

Lennuaeg Minneapolisest Chicagosse on lühike: vaid üks tund ja 13 minutit. Ent Brahos ütles, et ta ei saanud kauem oodata, kuna enne lendu oli ta hõivatud lennujaama sõitmise ja hiljem turvakontrolli läbimisega. Lennu ajal hakkas ta tundma valu, mistõttu võttis seadme välja.

Brahos ütles, et stjuardess kutsus teda valetajaks, kui ta selgitas, et oli eelmistel lendudel pumpa ilma sekeldusteta kasutanud. «See oli alandav. Ta ütles, et ma eksin ja see pidi olema mõni teine lennufirma. Ta oli väga vali ja vähemalt kolmandik lennukis olijatest kuulis minu teemast,» lausus naine.

American Airlines pressiesindaja Andrea Haguely kommenteeris: «Me vabandame üleelamiste pärast, mida proua Brahos hiljutisel lennul koges. Meie teenindav personal on koolitatud tegelemaks sellistes olukordades professionaalselt ja diskreetselt. Ameerikas ei ole rinnapumba kasutamine lennu ajal keelatud.»

Lennufirma palus naise ees vabandust ja teatas, et tegelikult vajab nõusolekut teise kaubamärgi rinnapumba kasutamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles