Berliin hakkab turistidelt lisaraha nõudma

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Berliin on turistide seas populaarne.
Berliin on turistide seas populaarne. Foto: Reuters/ScanPix

Alates 1. juulist tuleb Saksamaa pealinna Berliini külastavatel turistidel tasuda n-ö  linnamaksu. Nii loodab linn teenida pea 25 miljonit eurot aastas.

Alates juulist lisandub viieprotsendiline linnamaks kõigile Berliini hotellide, hostelite, külalismajade, puhkekorterite ja telkimisplatside tasule, kirjutab Local.

Linnamaks, mida paljudes turistide seas populaarsetes kohtades juba nõutakse, peaks Saksamaa pealinna kassasse tooma aastas lisaraha u 25 miljonit eurot. Pool sellest summast peaks tagasi minema Berliini turismitööstusesse. Berliini linnavolikogu esindajate sõnul on neil aina kasvava turistide arvu üle hea meel, annavad need lisakoormust suurlinnale ja selle infrastruktuurile.

Maksu ettepaneku teinud volikogu liikme Ulrich Nussbaumi sõnul on analoogne lisaraha kehtestatud 24 populaarses sihtkohas, nagu New York, Pariis, Rooma, Barcelona, Brüssel. «Me oleme heas seltskonnas,» kinnitas ta eelmisel teisipäeval toimunud linnavolikogu istungil.

Maksu vastu on hotellipidajad, kelle sõnul on see löök väikestele hotellidele, kuna need ei saa endale hinnatõusu lubada.

Linnamaksu, mis on juba olemas sellises linnades nagu Hamburg, Köln, Osnabrück, Dortmund ja Trier, hakatakse nõudma vaid neilt turistidelt, kes märgivad reisi põhjusena erareis.

Lisatasust pääsevad ärireisil olijad, kuid nemad peavad seda tõestama, et näiteks tasub ettevõte nende ööbimiskulud.



 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles