Ettevaatust! Barcelona taskuvargad

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taskuvargad tegustevad osavalt.
Taskuvargad tegustevad osavalt. Foto: SCANPIX

«Sa lükkad oma pagasikäru läbi saabuvate lendude saali. Üks mees kõnnib sinu eest läbi ja sa sõidad oma käruga talle jalgadesse. Ta pöörab ümber ja sa ootad halvimat, aga ta tunnistab, et see oli õnnetus. Kui sa oma asju bussi tõstad, märkad, et sul pole seljakotti. Tema kaasosalist sa ei märganud.»

See on üks tervest reast varguskirjeldustest, millega odavlennufirmadest rääkiva raamatu «Ruinair» kirjutanud iirlane Paul Kilduff oma Barcelonast rääkivat peatükki vürtsitab.

Samast raamatust võib lugeda ka näiteks sellist juhtumit: «Las Ramblasel tulevad sinu juurde mõned noorukid. Üks neist kannab Barça jalgpalliriideid ja mängib sinuga kujuteldavat jalgpalli, tuleb ümber sinu triblama ja naaldub sulle lähemale. Järgmine kord, kui sa oma käe rahakoti järele sirutad, seda pole.»

Nagu paljud Barcelonas käinud turistidki tunnistada võivad, on see linn peale paljude heade ja ilusate asjade kuulus ka oma taskuvaraste poolest. Siin on hoiatused paberilt, mida jagab üks Kataloonia pealinnas tegutsev hotell oma külalistele.

1. Kasuta hotelli seife ja ära jäta väärtuslikke asju ega suurt hulka raha oma tuppa või korterisse.

2. Linnas ringi jalutades ja osteldes hoia oma isiklikel asjadel – eriti käekotil, fotoaparaadil ja muul sellisel – pidevalt silm peal.

3. Pimedal ajal väldi inimtühje ja halvasti valgustatud tänavaid.

4. Ära osale tänavail korraldatavates kaardi- ja täringumängudes, mis jätavad mulje, justkui saaks sealt hõlpsalt raha võita.

5. Kui su pagas on autos, pargi see valvatavasse parklasse ja ära jäta väärtasju nähtavale kohale.

6. Ära võta avalikus kohas välja suurt kogust sularaha.

7. Ole valvas järgmiste petuskeemide suhtes:

•    Kui sulle pakutakse tänaval lilli ja nende müüja seisab sulle väga lähedal, üritab ta varastada su rahakotti.

•    Kui sinu juurde tuleb inimene, kes osutab «plekile» su riietel, siis on ta taskuvaras.

•    Kui keegi autosõidu ajal foori taga peatudes sinu juurde tuleb ja ütleb, et su rehv on tühi või auto põleb, ära lahku autost enne, kui oled ütlejast mõnevõrra eemale sõitnud, sest ta võib üritada sind röövida.

•    Kui keegi (tavaliselt kaks meest) su peatab, ütleb, et on politseist, ja palub näha isikut tõendavat dokumenti, ära võta neid tõsiselt, vaid ütle, et su dokumendid on hotellis. Nad tahavad sind röövida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles