KLM hakkab pagasi eest lisatasu küsima

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pagasi vedamine.
Pagasi vedamine. Foto: Toomas Huik / Postimees

Hollandi rahvuslik lennufirma KLM muudab Euroopa-sisestel lendudel pagasireegleid: alates 22. aprillist tuleb piletit ostes tasuda äraantava pagasi eest 15 eurot.

Lennujaamas hakkab sama teenus maksma 30 eurot, kirjutas Business Traveller.

«Milleks maksta millegi eest, mida sa ei kasuta? KLMiga saad valida mitmesuguseid lisavõimalusi, nagu eriti mugavad istmed, et me saaksime oma tavapiletite hinnad hoida meeldivad ja odavad,» kirjutas KLM oma koduleheküljel ja täpsustas, et Euroopa-sisestel lendudel muudetakse alates 22. aprillist 2013 check-in-i pagas valikuliseks teenuseks.

«Kuid, kui oled üks meie sagedastest lendajatest või reisid paindliku piletiga, saad jätkuvalt pagasit tasuta check-in-i saata,» teatas KLM. Pagasitasu lubatakse kompenseerida ahvatlevate hindadega paljudesse sihtkohtadesse Euroopas.

Samaaegselt karmistab KLM ka lennuki pardale võetava käsipagasi nõudeid. Käsipagas ei tohi kaaluda rohkem kui 12 kg ning peab jääma mõõtmete 55x25x35 cm piiresse. Neilt, kelle käsipagas sellele nõudele ei vasta, küsitakse väidetavalt väravas 30 eurot.

Mitmed odavlennufirmad (Ryanair, Easyjet) on juba ammu sama teed läinud. KLM põhjendab pagasitasu kehtestamist ka sooviga muuta reisijate käitumist, mistõttu on äraantav pagas valikuline teenus.

KLM lõpetas lennud Tallinnast 4. mail 2009.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles