Estonian Airi lennukis eraldus dekoratiivpaneel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi Saab 340.
Estonian Airi Saab 340. Foto: Estonian Air

Estonian Airi lennukis Saab 340 eraldus reede õhtul kella 17 ajal Minski-Tallinna lennu maandumisel salongi seinast plastist dekoratiivpaneel, lennufirma kinnitusel reisijatele mingit ohtu ei olnud.


Estonian Airi pressiesindaja Ilona Eskelinen ütles, et selliseid vahejuhtumeid võib ette tulla turbulentsi tagajärjel või maandumisel tekkivast põrutusest.

«Tegelikult peaks kõik kinnitusdetailid maandumisel tekkivale põrutusele vastu pidama ning antud dekoratiivpaneeli kinnitused lähevad väljavahetamisele,» lausus ta.

Eskelinen märkis, et lennufirma dekoratiivpaneeli lahtipõrumist rikkeks ei pea ning mingit ohtu reisijatele ega lennukile ei olnud.

Dekoratiivpaneeli tagasipanek oma kohale võttis aega 2-3 minutit. Ükski Estonian Airi lend vahejuhtumi tõttu ära ei jäänud ega hilinenud.

Vahejuhtumi ajal oli lennukis 18 inimest. Üks lennukis olnud reisija ütles BNSile, et dekoratiivpaneel tuli ära lennuki tagaosas ning enamik reisijaid ei pannud seda tähele. Paneel eraldus istmevahes, kus ükski reisija ei istunud.

Saab 340 on 33-kohaline propellerlennuk, mille pikkus on 19,73 meetrit, tiivaulatus 21,44 meetrit, maksimumkiirus 523 kilomeetrit tunnis ning lennukaugus 1730 kilomeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles