Finnairi reisijad saavad kaasreisijate nimed enne lendu teada

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finnair pakub võimalust oma tulevaste reisikaaslastega enne tuttavaks saada.
Finnair pakub võimalust oma tulevaste reisikaaslastega enne tuttavaks saada. Foto: Finnair

Alates märtsist on Finnairi reisijatel võimalik Facebooki vahendusel näha, kellega lennukit jagatakse.

Finnair pakub märtsist uut teenust sotsiaalmeedias, mis võimaldab lennureisile online check-in’i tehes ühendada see oma Facebooki lehega, teatab ettevõte.  See võimaldab Facebooki kasutajal näha, kellega ta ühes lennukis lendama hakkab ning milline on reisijate isteplaan. Teenus on reisijale saadaval ainult veebipõhisel check-in’il 36 tundi enne lennu väljumist.

«Tänapäeval on inimesed agarad jagama oma Facebooki seinal infot, kuhu ja kellega nad reisivad. Tegime selle protsessi Finnairi klientide jaoks veel lihtsamaks ja mugavamaks,» kommenteeris Finnairi sotsiaalmeedia juht Aku Varamäki. Ta lisas, et uus teenus võimaldab ühe nupuvajutusega jagada oma seinal infot sellest, kuhu ja kellega reisitakse, millal kohale jõutakse jne. Lisaks võimaldab uuendus tutvuda lennuki isteplaaniga ning nende inimeste profiilidega, kes on end samale lennule registreerunud.

«Saame uhkusega öelda, et oleme antud teenuse näol loonud midagi täiesti enneolematut ning ühendanud sotsiaalmeedia lennukogemusega,» ütles Finnairi turundussuhtluse asepresident Jarkko Konttinen.

Finnairi sotsiaalmeedia juht Varamäki täpsustas, et antud teenus näitab infot ainult selle reisija kohta, kelle profiil on tehtud avalikuks ning ainult neile Facebooki kasutajatele, kes on end samale lennule registreerunud. «Antud check-in teenuse kasutamine on vabatahtlik ega sunni  enda isikut avalikustama. Kui reisija ei soovi, siis ei pea ta oma check-in’i Facebookiga ühendama ning teised kaasreisijad ei näe istekaardil tema profiilipilti ega saa ligi tema profiilile,» lisas ta.

Finnairi sotsiaalne check-in teenus on oma hetkel saadaval ainult Facebooki võrgustikus, kuid on plaanis laiendada seda ka teistele sotsiaalmeedia platvormidele. Teenus on välja töötatud koostöös Amadeus IT Groupiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles