Kevadise koolivaheaja reisid on enamjaolt välja müüdud

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liivarand. Illustratiivne foto.
Liivarand. Illustratiivne foto. Foto: Panther Media / Scanpix

Eesti Turismifirmade Liitu (ETFL) kuuluvate reisiettevõtete andmetel on peagi algava koolivaheaja reisid praeguseks enamjaolt välja müüdud.

Kõige populaarsem sihtkoht on Kanaari saared, mille kohad said täis juba möödunud aasta lõpus. Soojamaa reiside kõrval käiakse kevadvaheajal sageli ka suusapuhkusel.

ETFLi peasekretär Kristen Lahteini sõnul reisib eestlane meelsasti ning vaatamata sellele, et hinnad on tõusnud ja reisipaketid ei ole enam nii soodsad kui mõned aastad tagasi. «Kevadisel ajal on eestlaste hulgas aastaid olnud väga populaarsed päikselised sihtkohad Kanaari saared ning Egiptus. Viimasel aastal on lisandunud ka reisid Dubaisse ja Marokosse, kuhu tehakse otselende. Samuti leidub hulganisti neid peresid, kes eelistavad kevadisele päikesereisile hoopis suusapuhkust Soomes või Austrias,» ütles Lahtein.

Lisaks lähematele sihtkohtadele on eestlased viimasel ajal enda jaoks avastanud Aasia, Aafrika ja Lõuna-Ameerika. «Kevadisel koolivaheajal piirdutakse pigem lähemate sihtkohtadega, sest sinna pääseb kiiremini ja mugavamalt, tihti ilma ümberistumisteta ning loomulikult seab ka vaheaeg ajalise piirangu,» ütles Lahtein.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles