Tarbijakaitseameti videoklipid õpetavad targalt reisima

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarbijakaitseamet õpetab targalt reisima.
Tarbijakaitseamet õpetab targalt reisima. Foto: Marina Puškar

Tarbijakaitseamet annab teavituskampaania «Reisi targalt!» käigus näpunäiteid ka sotsiaalmeedias.


Facebookis on avatud tarbijatest, mille abil saab igaüks välja selgitada oma reisiostja tüübi, Youtube’i keskkonnas saab aga vaadata õpetlikke videoklippe reisimisest.

Youtube’i pakettreiside klipp toob etappide kaupa välja, millele tarbija peaks enne reisi ostmist tähelepanu pöörama, millised on reisija õigused ja kohustused ning kuidas kaitsta probleemide korral oma õigusi. Lisaks sellele on ametil valminud lennureisija õigustest rääkiv videoklipp. Klippe on tarbijate kõrval teretulnud kasutama ka ettevõtjad. Mõlemad klipid on kättesaadavad nii eesti kui vene keeles.

Ameti Facebooki lehel saab tarbija kaheksale küsimusele vastates välja selgitada oma reisiostja tüübi. Testi eesmärk on panna inimesi mõtlema selle üle, mida nad reisi ostes tavaliselt silmas peavad. Tulemuse juures annab tarbijakaitseamet näiteks veidi hooletule reisijale nõuandeid, mida teha, et tema unistuste reis edaspidi kindlasti õnnestuks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles