Vähene jalaruum häirib lennureisijaid kõige enam

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lahedalt ruumi on lennukites üldjuhul vaid äriklassi reisijatel.
Lahedalt ruumi on lennukites üldjuhul vaid äriklassi reisijatel. Foto: SCANPIX

Rohkem kui 2000 ameeriklase seas läbi viidud TripAdvisor küsitlusest selgus, et lennureisijaid häirib kõige rohkem see, kui neil pole reisi ajal piisavalt ruumi istumiseks.

Meelehärmi valmistasid ka ebamugavad istekohad, suured lisamaksud, piletihinnad, lennu hilinemised ja turvakontrolli järjekorrad, kirjutab Telegraph.

Põhiliseks probleemiks oli siiski see, et lennukis pole jalgade jaoks piisavalt ruumi. 38 protsenti vastanuist ütles, et maksaksid kas või rohkem, kui vaid saaksid lisaruumi jalgade jaoks.

Küsiti ka, kui palju oleksid lennureisijad valmis lisaruumi eest maksma. 85 protsenti vastanuist oleksid nõus selle tarvis eraldama kõige rohkem 18 eurot.

Küsitluse tulemustest selgus, et ameeriklased peavad lennupileteid liiga kalliks. 87 protsenti vastanuist leidis, et lennukites pakutav meelelahutusprogramm võiks olemata olla, kui selle tulemusena muutuksid lennupiletid oluliselt odavamaks.

Veerand vastanuist pidas interneti kasutamise võimalust lennu ajal väga oluliseks. 37 protsenti leidis, et lennu ajal on hädavajalik tahvelarvuti kasutamine.

Väljaanne Business Traveller tõi mullu välja, et Ryanairis on natuke rohkem jalgadel ruumi kui odavlennufirmas EasyJetis. EasyJeti eesistme vahel on ruumi vaid 73 sentimeetrit, Ryanairis aga 76 sentimeetrit. Kõige rohkem pidavat jalaruumi olema aga Cathay Pacificu ja Singapore Airlines´i lennukites, kus mõõdeti eesistme kauguseks 81 sentimeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles