Põhja-Korea sõnul nende turismiäri õitseb

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea uudisteagentuuri ees tehtud foto.
Põhja-Korea uudisteagentuuri ees tehtud foto. Foto: AFP / Scanpix

Põhja-Korea riigimeedia teatas nädal pärast ülemaailmset pahameelt nende kolmandale tuumakatsetusele Pung-Gye-ri piirkonnas, et kohalik turismiäri on õitsele löönud.

Välismaiste turistide arv on pärast 2000. aastat tasapisi tõusnud. 2009. aastal toimus Põhja-Korea uudisteagentuuri KCNA andmetel Euroopa turistide arvus suisa plahvatuslik kasv, kirjutab news.com.au.

«Põhja-Korea turismi globaalne populaarsus on õitsele löönud,» teatas agentuur, kuigi ei edastanud mingeid andmeid riiki külastanute arvu kohta. «Kimi perekonna valitsemise all tehtud sotsialistlikud saavutused on tõstnud Põhja-Korea staatust ja suurendanud huvi riiki reisimise vastu,» ütles KCNA.

Teates ei mainitud, kas saavutuste hulka kuulub ka kaua planeeritud raketi üleslennutamine detsembris või nende maailmas hukka mõistetud tuumakatsetus 12. veebruaril sel aastal.

«Enamik turiste on internetis või mujal meedias andud oma kogemuste kohta Põhja-Koreas positiivset tagasisidet,» ütles KCNA.

Põhja-Korea lennuühendus välisriikidega on äärmiselt limiteeritud. Peamiselt pääsevad turistid Põhja-Koreasse Hiinast Pyongyangi lennates. Põhja-Korea ei ole odav turismisihtkoht – nii majutuse kui ka toidu eest tuleb palju maksta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles