Pinnasesse takerdunud kaubalennuk peatas kaheks tunniks lennujaamas liikluse

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kell 12.04 juhtus Tallinna lennujaamas intsident, kus pärast edukat maandumist ruleerimisteele pööranud ULSi kaubalennuk Airbus 300 sõitis ühe telikupaariga ruleerimistee asfaltkattelt välja ja jäi pehmesse pinnasesse kinni.

«Kuna lennuk seisab praegu lennuraja vahetus läheduses, on lennuliiklus peatatud kuni kellaajani 14.35. Mõned väiksemad reisilennukid, mis rada kogu pikkuses ei vaja (nt Air Balticu ja FlyBe kasutatavad), on siiski lendu lastud,» teatas Tallinna lennujaama kommunikatsioonijuht Lauri Linnamäe.

Kell 13.55 suudeti lennuk oma jõududega liikuma tõmmata ja raja äärde vedada. Liiklus peaks taastuma paarikümne minuti jooksul.

Täpseim info konkreetse lennu kohta on üleval Tallinna Lennujaama kodulehel reaalaja lennuinfo jaotuses. Tallinnasse suundunud lennukid on ümber suunatud Helsingisse ja Riiga, lennujaama infotelefonilt 605 8888 on info kõigi ümbersuunamiste kohta olemas.

Kella 13.30 ajal tõsteti Linnamäe sõnul kaubalennukist maha lasti, mida on kokku 40 tonni, et lennuk kõigi ratastega ruleerimisteele tagasi tõmmata ja lennurada taas avada. Esialgse info kohaselt on raja hõõrdetegur normi piires ning ilmastikuolusid intsidendis süüdistada ei saa.

Katkestus puudutas kaheksat väljuvat ja kuut saabuvat lendu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles