Viirelaiu majakavahimajast saab turistide peatuspaik

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viirelaid asub mandri ja Muhu vahel.
Viirelaid asub mandri ja Muhu vahel. Foto: kaart.postimees.ee

Tallinna ettevõte Paternoster OÜ koos partneritega kavatseb investeeringutoetuse abil muuta Suures väinas asuva Viirelaiu majakavahi hooned kaasaegseks majutuskohaks.

«Oleme juba ühest otsast alustanud lammutustöödega ja tahame nüüd kohe minna ka ehitusega peale,» ütles Saarte Häälele Paternoster OÜ juhatuse liige Ain Kaldra.

Majakavahi põhimaja tahavad arendajad taastada võimalikult autentsel kujul, kuigi tarbimismugavuse huvides on hoonele kavas lisada mõni veranda.

«Seal on võimalik nii aastaringselt elada kui ka puhkemajana külalisi vastu võtta,» rääkis Kaldra, kellel on varasem kogemus Jõgevamaal asuva Umbusi vesiveski elluäratajana ja majandajana.

Ain Kaldra sõnul on Viirelaid rahu ja vaikuse nautimiseks väga hea koht. Ehkki saar oma rajatistega on ümberringi kõikjale nähtav, säilib seal tegelikult privaatsus.

«Sa võid seal praamile lehvitada palju tahes, aga kapten vastu ei lehvita, saarel olevad inimesed praamile ära ei paista,» rääkis Kaldra.

Ain Kaldra sõnul on ta ise käinud Viirelaiul vaid kajakkidega ning üks võimalus olekski hakata inimesi saarele tooma seiklusliku matka vormis.

Ehkki PRIA määras arendajale hoonete rekonstrueerimiseks toetuse, pole projekti alustamine siiski veel täielikult kindel ja sõltub kokkulepetest ehitusmeestega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles