Eesti põnevaimaks seikluseks valiti Timo Palo polaarmatk Teravmägedel

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhjapooluse ekspeditsiooniks valmistuv Timo Palo koos paadunud seikleja Mart Reimanniga kolmandal kilomeetril.
Põhjapooluse ekspeditsiooniks valmistuv Timo Palo koos paadunud seikleja Mart Reimanniga kolmandal kilomeetril. Foto: Jarek Jõepera

Tiitli «Aasta seiklus 2012» võitis Timo Palo polaarmatk, mis kulges Nanseni jälgedes põhjapooluselt Teravmägede saarestikus asuvale Longyearbyenile. Aasta reisiraamatuks tunnistati Mart Kivastiku «Vietnami retsept».

Aasta seikluse valimist viiendat aastat korraldava Go Reisiajakirja väljaandja Tiit Pruuli sõnul olid kõik tänavu finaali jõudnud tööd eriliselt tugevad ekspeditsioonid, teatas Go Group. «Aga Timo Palo on maailmatase. Mehi, kes sellise asjaga hakkama saavad, võib sõrmedel üles lugeda,» rääkis Tiit Pruuli.

 Tiitlile esitatud kümmekonnast projektist sõelusid Go Reisiajakirja ning mereajakirja Navigaator toimetuste liikmetest koosnev žürii välja kolm kõige silmapaistvamat: Nordea ümberilmareisi, Timo Palo polaarmatka Nanseni jälgedes ning eestlaste Pamiiri-ekspeditsiooni. 

Finalistide selgitamisel võttis žürii arvesse uudsust ja erakordsust, soovi nihutada piire ning valmisolekut kogetut kaasaelajatega jagada. Tiitlivõidu otsustas avalik hääletus, milles Timo Palo polaarmatk tõusis esikohale.

Aasta parimaks reisiraamatuks tunnistas Go Reisiajakirja toimetus Mart Kivastiku teose «Vietnami retsept». «Kivastik on oma «Vietnemi retseptis» pannud reisimise kõige paremini kunstikeelde. Üks tavaline seiklus muutub mitmemõõteliseks reisiks ajas, ruumis ja iseendas,» põhjendas Tiit Pruuli otsust.

 Tiitli «Aasta mereseiklus 2012» võitis katamaraan Nordea ümberilmareis.

 Aasta seikluse varasemad tiitlivõitajad on soolopurjetaja Uku Randmaa, Peeter Vähi autoreis «Arktika-Antarktika», Berit Renser ja Terje Toomistu ehk Avantüristid ning Ahto Tanneri Aafrika automatk.

 Aasta reisiraamatu tiitliga on varem pärjatud Roy Strider, Aime Hansen, Viivi Luik, Vahur Afanasjev ja Peeter Sauter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles