Vaata, millises linnas on kalleimad hotellid

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arnold Schwarzenegger Moskvas Ritz Carlton Hoteli katusel poseerimas. Moskva juhib kalleimate hotellidega linna edetabelit juba üheksandat aastat järjest.
Arnold Schwarzenegger Moskvas Ritz Carlton Hoteli katusel poseerimas. Moskva juhib kalleimate hotellidega linna edetabelit juba üheksandat aastat järjest. Foto: SCANPIX

Eelmisel aastal tuli hotelliöö eest kõige kõrgemat hinda maksta Venemaa pealinnas Moskvas, selgub ettevõtetele reisiteenuseid pakkuva Briti firma Hogg Robinson Group (HRG) raportist.

Raportis võrreldakse 55 maailma kalleima linna keskmisi hotellihindasid. Kui 2011. aastal tõusid hinnad 23 linnas, siis mullu oli tõusjaid juba 32, vahendab The Economist.

Moskva troonis edetabelit juba üheksandat aastast järjest.

Keskmiselt tuleb Moskvas hotelliöö eest loovutada 414 dollarit. Seda on enam kui 50 dollari võrra rohkem kui Lagoses.

Mõlema linna hotellides on kõrgetel hindadel sarnane põhjus: turvalisuse kaalutlustel eelistavad ärireisijad peatuda hea teenindusega viie tärni hotellides. Ja neid ei ole paraku linnades piisavalt.

Moskvas kerkis keskmine hotelliöö hind 2009. aastal rekordilise 475 dollarini ning sellest asjast on linnas ka uusi kõrgklassi hotelle avatud. Algselt tõi see keskmise hinna alla, kuid eelmisel aastal oli taas 5-protsendiline tõus.

Suurima aastase tõusu tegi keskmine hotelliöö hind Brasiilias, kus pakkumine ei ole suutnud ärireisijate nõudluse kasvuga kaasas käia. Nii tuli Rio de Janeiro ja São Paulo hotellides veedetud öö eest maksta mullu vastavalt 19 ja 15 protsenti aastatagusest rohkem.

Raporti koostajad märgivad, et viimati avati uus luksusklassi hotell São Paulos 10 aastat tagasi.

Seevastu Abu Dhabis on vastupidine probleem: luksushotellide turul valitsev ülepakkumine langetas hindu eelmisel aastal 11 protsenti.

Linnad, kus hotelliöö eest tuli maksta kõige kõrgemat hinda:

1. Moskva                   414 dollarit

2. Lagos                      361 dollarit

3. New York City        350 dollarit

4. Hong Kong              332 dollarit

5. Zürich                      326 dollarit

6. Genf            324 dollarit

7. Rio de Janeiro          316 dollarit

8. Pariis                       309 dollarit

9. Sydney                    306 dollarit

10. Stockholm             305 dollarit

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles