Alaealised kauplevad sadamas võõraid endale kruiisisaatjaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinki reisilaev Victoria.
Tallinki reisilaev Victoria. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Tarbija24 lugeja kirjeldas, kuidas esmaspäeval enne Rootsi kruiisi kauples kamp noorukeid endale sadamas reisile pääsemiseks võõraste seast saatjaid.

Samuti levib internetis suhtumine, et alaealistel (nädalavahetuse reisidel peab olema suisa 21-aastane) ei ole vaja saatja pärast muretseda – selle võib kerge vaevaga leida sadamast kaasreisijate seast.

Tallinki kommunikatsioonijuht Luulea Lääne kirjeldas, et alaealisel ehk alla 18-aastastel on lisareisitingimuseks vanema allkirjastatud reisiluba ning kas vähemalt 21-aastase pereliikmega või pereliikme poolt volitatud vähemalt 30-aastase saatjaga koos reisimine. Antud isik, kas siis pereliige või saatja on ka alaealise eest vastutavaks isikuks laevareisi vältel.

«Antud lube ja volitusi küsitakse kassas check-in`is ning vajadusel ka laeva turvameeskonna poolt laeva sisenemisel või reisi vältel. Vajaduse võib tingida hinnanguliselt alaealise reisija häiriv või destruktiivne käitumine, eksimine seaduste, reisitingimuste või laeva sisekorraeeskirjade vastu. Kindlasti kuuluvad nende alla ka alkoholi- ja tubakatoodete tarbimine,» selgitas Lääne.

Lääne sõnul ei ole neil loomulikult võimalik pidevalt kontrollida kõikide volituste ja reisilubade allkirjade õigsust, kuid kindlasti tehakse seda probleemi korral, kus saatja/pereliige peab allkirjast lähtuvat vastutust alaealise käitumise või heaolu eest kandma asuma.

«Paneme seejuures südamele mitte allkirjastada võõraste noorukite palvel saatjablankette, reisiloa ja muude paberite võltsimisest rääkimata,» sõnas Lääne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles