Lonely Planet valis Saaremaa Põhja-Euroopa viie kaunima ranniku hulka

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Panga pank Saaremaal.
Panga pank Saaremaal. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Mainekas reisiajakiri ja -portaal Lonely Planet valis eelmise aasta lõpus välja Põhja-Euroopa kaunimad rannikualad ning teiste seas oli ka Saaremaa rannajoon.

«Lonely Planet koostab edetabeleid sageli ning üsna erinevate puhkuse liikide kohta,» rääkis Meie Maale  MTÜ Saarte Turismiarenduskeskuse juhataja Kaira Kivi. Ta selgitas, et edetabelid koostatakse nii rändavate ajakirjanike kui kirjasaatjate-ekspertide-reisijate arvamuste alusel.

Reisiajakiri kiidab Saaremaad kui suurepärast sihtkohta, kuhu külalised kogunevad peaasjalikult selleks, et lasta end erinevates spaades masseerida, kreemitada ja mitmete mineraalmaskidega turgutada.

Kuid lisaks sellele tuuakse välja ka 13. sajandist pärinev piiskopilinnus, Mändjala-Järve rannariba, Tuhkana rand Leisis, eraldi reisikomponendina Vilsandi oma salarandadega. Üleüldse kutsutakse avastama saare rannikuääri.

Teised nominendid Lonely Planeti seekordses valikus olid Pomerania lahe rannik Poolas, Halland – Göteborgi-lähedane «Riviera» Rootsis, Kura säär Leedus ning Walesi maaliline lõunarannik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles