Iseteeninduslik passikontroll kogub Soomes populaarsust

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helsingi lennujaam.
Helsingi lennujaam. Foto: AP/Scanpix

Aina enam reisijaid kasutab Helsingi Vantaa lennujaamas iseteenindusliku passikontrolli võimalust. Loodetakse, et tänavu kasvab selle kasutajate arv miljoni reisijani.

Iseteeninduslik passikontroll loodi, et leevendada tipptundidel tekkivaid järjekordi, kirjutab Yle. Seda saavad kasutada Euroopa Liidu riikide, Šveitisi ja Jaapani kodanikud, kel on biomeetriline pass.

Inimene skaneerib oma passi sisse ning näitab end kaamerale, mis kasutab näo tuvastamise tehnoloogiat. Automaat võrdleb nägu passis oleva digitaalse fotoga.

Eelmisel aastal kasutas seda võimalust 600 000 inimest ning tänavu peaks kasutajate arv küündima Vantaa lennujaamas miljonini.

Kõrgtehnoloogilised seadmed pakuvad ka lisavõimalusi tavaliste passide kontrollimisel. «Me kasutame ka seadmeid, mis aitavad välja selgitada reisijad, kelle puhul võib arvata, et nad reisivad valedokumentidega,» selgitas Soome piirivalve esindaja Pentti Alapelto.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles