Vannituba on hotellides kõige puhtam ruum

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hommikueine hotellisvoodis võib küll olla romantiline, kuid lõppeda kõhutõvega.
Hommikueine hotellisvoodis võib küll olla romantiline, kuid lõppeda kõhutõvega. Foto: SCANPIX

Uue uuringu kohaselt on vannituba hotellides kõige puhtam koht, kus võiks suisa hommikust süüa.

Kuigi väljavaade süüa hommikust tualettruumis on enamike reisijate jaoks ebatõenäoline, selgus uuringu käigus, et  just seal on kõige vähem baktereid, kuna just seda ruumi koristatakse pidevalt ja põhjalikult, kirjutab Telegraph.

Kuna madratseid ja tekke puhastatakse harva, siis on need tavalises hotellitoas ühed kõige räpasemad kohad. Hotellides on veel räpasteks kohtadeks teleripult ning tee ja kohvi tegemise vahendid.

Uuringu, mille käigus küsitleti ka naisreisijaid, viis läbi ettevõte Check Safety First, mis pakub hotellidele töötervishoiu- ning  tööohutuse alast riskijuhtimist. Puhkajate vastustest selgus, et üks viiest naisest on hotellis peatumise ajal kannatanud tervisehäda käes, mille põhjuseks võib olla puudulik hügieen.

«On oluline, et kliendid mõistaksid, kui madal võib olla  puhtuse tase hotellides,» rääkis Check Safety First  juht Steve Tate. Ta lisas, et inimesed seostavad sageli haigusi hotelli halva toiduga, kuid nende uuring näitas, et ka tuba ise võib olla hoopis põhipõhjuseks.

«Koristajate suure liikuvuse tõttu on puhtusestandardite järgimine keeruline, kusjuures mõned mainekad hotellid ei suuda seda,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles