Maailma 60 kõige turvalisemat lennufirmat

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhjanaabrite Finnair juhib turvaliste lennufirmade edetabelit.
Põhjanaabrite Finnair juhib turvaliste lennufirmade edetabelit. Foto: Reuters / Scanpix

Asjatundjad koostasid edetabeli kõige turvalisemate lennufirmade kohta ning seda edetabelit juhib soomlaste Finnair.

Lendamine pole kunagi olnuid nii turvaline kui 2012. aastal, sest mullu juhtus tsiviillennunduse ajaloos kõige vähem surmaga lõppenud lennuõnnetusi, kirjutab Bild. Mullu hukkus lennuõnnetustes 496 inimest, mida on kahe võrra vähem kui 2011.

Igal aastal koostavad asjatundjad keskusest JACDEC (Jet Airliner Crash Data Evaluation Centre) ülevaate, kus on kirjas 60 kõige ohutumat lennufirmat.

Ülevaadet tehes loendas JACDEC kokku 102 intsidenti, muuhulgas ka need, kus lennukid said tugevalt viga või õnnestus õnnetus napilt ära hoida.

Kõige ohutumaks lennufirmaks tunnistati Finnair, millele järgnesid Air New Zealand ja Cathay Pacific. Neis lennufirmades pole 30 aasta jooksul olnud ühtegi surmaga lõppenud õnnetust.

Ülevaate koostajate sõnul väheneb lennuõnnetuste arv peamiselt tänu sellele, et on paranenud väljaõppe, lennukitehooldus ning lennujuhtimise tase. Aina vähem satub õnnetustesse tuntud lennufirmade sõidukeid. Vähem turvalisemas on kriisipiirkondade lennufirmad. Kõige turvalisemad lennunduspiirkonnad on Euroopas, kuid ka Põhja- ja Ladina-Ameerikas. Aafrika, Venemaa, Pakistani ja Nepalis on ohtlik lennata, kuna sealsed lennujaamad on probleemsed.

Enamik lennuõnnetusi juhtub lennukitega, mida enam aastaid ei ehitata, näiteks eakate Antonov või Fokker propellerlennukitega. Mitte ükski tootmises olev Airbus või Boeing ei sattunud mullu surmaga lõppenud õnnetusse.

Kõige turvalisemate lennufirmade nimekirja saab vaadata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles