EL võtab seitse suurt lennufirmat luubi alla

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
British Airwaysi lennukid Heathrow lennuväljal.
British Airwaysi lennukid Heathrow lennuväljal. Foto: Reuters / Scanpix.

Euroopa Komisjon algatas juurdlused seitsme suure lennukompanii vastu, keda süüdistatakse liigses koostöös ja konkurentsireeglite rikkumises üle Atlandi lendamisel.


Käivitatud on kaks eraldi uurimist, neist üks keskendub Star Alliance'i liikmete Air Canada, Lufthansa, Continentali ja United Airlines'i ning teine One Worldi liikmete American Airlines'i, British Airwaysi ja Iberia tegevusele, vahendas BBC News.

Brüsselis võetakse luubi alla lennud Euroopa ja Põhja-Ameerika vahel. Komisjoni pressiteates märgitakse, et koostöö tase selles vallas näib olevat märksa ulatuslikum kui tavaline koostöö nende ja teiste lennukompaniide vahel, mis kuuluvad Star Alliance'i või One Worldi leeri.

«Nende kokkulepete osalised kavatsevad transatlantilistel marsruutidel ühiselt kujundada graafikuid, mahutavust, hindu ja käibejuhtimist, samuti jagada tulusid ja müüa pileteid nendele suundadele, tegema firmade vahel eelistusi.»

Tähtaega uurimise lõpuleviimiseks paika ei pandud. Komisjoni pressiesindaja sõnul ei tähenda juurdluse alustamine veel, et rikkumiste kohta oleks «otsustavaid tõendeid».

British Airwaysi pressiesindaja teatas vastuseks, et nende hinnangul valitseb aga ka sellel turul suur konkurents, sest kokku teeb peatuseta otselende kahe regiooni vahel 42 lennukompaniid.

Euroopa Liit ja USA sõlmisid aasta eest nn Avatud Taeva kokkuleppe, mille sihiks on võimaldada suuremal hulgal firmadel alustada üle Atlandi lendamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles