Jõulud Kängurusaarel Riia sprottidega

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kängurusaare asukas.
Kängurusaare asukas. Foto: Laura Reisberg

Seitse kuud Austraalias elanud Laura Reisberg ja tema eestlastest reisikaaslased otsustasid läinud jõulud veeta elukohast Renmarki linnast 400 kilomeetri kaugusel asuval Kängurusaarel (Kangaroo Island). Tegemist on Austraalia suuruselt kolmanda saarega, mille pikkus on 150 ning laius 57–90 kilomeetrit.

«Kui me poleks jõuludeks ära sõitnud, oleksime ilmselt tähistanud jõule koos kohalikega, sest karavanpargis, kus elame, korraldati 25. detsembril jõululõuna,» märgib Reisberg. Nädalapikkune puhkus sobis aga veidi suuremaks väljasõiduks hästi.

Teel Kängurusaarele satuti Hahndorfi linna. «Leidsime sealt väikese saksa poe ning saime sealt osta suitsuvorsti, leiba ja Riia sprotte. Üle pika aja saime midagi nii kodust süüa. Jõulusöögi kohta küll veidi niru, kuid hapukapsast ja verivorsti meil kuskilt leida ei õnnestunud,» räägib naine.

Kängurusaareni jõudmiseks tuli sõita umbes 14 kilomeetrit praamiga. See võttis aega 45 minutit. Ehkki saarel on metsik loodus, ööbiti telgis.

«Tegime nelja päevaga saarele ringi peale ning külastasime mitmeid ilusaid randu. Nägime vabas looduses elavaid hülgeid ja merilõvisid ning käisime loomapargis, kus oli võimalik koaalasid ja känguruid sööta ja paitada,» kirjeldab Reisberg.

Suurimaks elamuseks peab ta jõuluõhtul külavaheteel koaalaga kohtumist. «Selle ajani polnud me Austraalias veel ühtegi koaalat näinud, ammugi siis vabas looduses,» ütleb Reisberg.

Peamised vaatamisväärsused Kängurusaarel ongi majakad, rahvuspargid ja rannad. «Kuna meil maasturit ei ole, jäid mõned vaatamisväärsused nägemata, sest teed pole seal just parimas korras,» märgib Reisberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles