Paet avas Eesti uue aukonsulaadi Sydneys

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sydney Austraalias.
Sydney Austraalias. Foto: AFP / Scanpix

Eile õhtul avas välisminister Urmas Paet Eesti uue aukonsulaadi Austraalias Sydneys ja andis volitused aukonsul Aivo Takisele.

Uue aukonsulaadi avamisega märgiti ka senise Eesti aupeakonsuli Austraalias Malle Tohver Tinni ja auasekonsuli Vella Pihlaku pikaaegse konsulitöö lõpetamist, teatas välisministeeriumi pressitalitus.

Välisminister Paet rõhutas aukonsulite tähtsust Eesti riigi esindamisel ja kodanike aitamisel välismaal. «Tänu aukonsulitele on Eesti esindatud kordades rohkemates paikades maailmas kui saatkondade võrk hetkel katab. Samas on eestlaste äri- ja reisimishuvid järjest laienevad,» rääkis Paet ja tänas senist aupeakonsulit pikaaegse eduka töö eest.

Takis on Eesti reisibüroo Estraveli asutaja ja kauaaegne tegevjuht. Alates 2003. aastast elab ta Austraalias, kuid osaleb senini aktiivselt Eesti äritegevuses.

Eesti Vabariigil on praegu 109 aukonsulit 54 riigis. Austraalias Eestil oma saatkonda ei ole, mistõttu kogu kohapealne esindustöö toimub aukonsulite kaudu. Austraaliale lähim Eesti saatkond asub Jaapanis Tokios, suursaadik Jaapanis Peeter Miller täidab ühtlasi ka suursaadiku ülesandeid Austraalias.

Austraalias on hinnanguliselt kuni 10 000 Eesti päritolu elanikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles