Pühadeaegsele turismile seab piirangud hotellikohtade arv

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna majutusasutused ei suuda aastavahetusel kõiki soovijaid teenindada.
Tallinna majutusasutused ei suuda aastavahetusel kõiki soovijaid teenindada. Foto: SCANPIX.

EASi turismiarenduskeskuse turundusdirektori Tarmo Mutso sõnul seab pühadeaegsele turismile Tallinnas piiri hotellikohtade arv.

Tallinnas turistide arv enam eriti kasvada ei saa, sest voodikohtade arv on piiratud. Edaspidi saab kasv tulla üksnes muude Eesti piirkondade arvelt, kus ruumi jagub,» ütles Mutso BNS-ile. «Küll aga on kasvamas Tallinna majutuskohtade käibe- ja kasuminumbrid, kuna masuaegsest hinnasurvest on välja tuldud ning teenuse eest saab küsida õiglasemat hinda»

Tarmo Mutso sõnul on Eestisse detsembris ja jaanuaris oodata koguni 15 000 vene turist rohkem kui mullu. «Lisanduvad veel üheks päevaks saabuvad turistid, kes tasulise majutuse statistikas ei kajastu,» ütles Mutso.

Mutso rääkis, et Tallinna Sadama prognoosi järgi on võrreldes möödunud aasta 11 000 kruiisireisijaga sel aastal jõulude ja aastavahetuse paiku saabumas 12 500 kruiisireisijat, neist valdav osa – 10–11 000 – on vene kruiisireisijad. Esimese jõulupüha ja 7. jaanuari vahel on Tallinnasse oodata kaheksat kruiisilaeva.

Välisministeeriumi pressispetsialist Mariann Sudakov lausus BNS-ile, et detsembri esimese kolme nädala jooksul võeti Eesti esindustes Venemaal vastu ligi 15 000 viisataotlust. «Turismi eesmärgil esitatud taotlused moodustavad 65 protsenti taotluste koguarvust meie esindustes Venemaal,» ütles Sudakov.

Mitme Tallinna hotelli esindajad kinnitasid juba novembri lõpus, et pühade ajaks on hotellid täielikult broneeritud ning enamus külastajaid tulevad Venemaalt. Ka Eesti suuremate spaahotellide esindajate sõnul on spaad aastavahetuse perioodiks juba kuu aega olnud täielikult broneeritud.

Mullu peatus statistikaameti andmeil Eestis üle 203 000 ning mullu detsembris üle 24 000 tuhande vene turisti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles