Homme stardivad tasuta «Terviserongi» koolimatkad

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu toimunud Terviserongi matk lasteaedadaele.
Mullu toimunud Terviserongi matk lasteaedadaele. Foto: Elektriraudtee
Homme toimub esimene matk sarjast «Terviserongi» koolimatkad ja Elektriraudtee viib Klooga randa matkama 120 Mustamäe Humanitaargümnaasiumi õpilast.

Elektriraudtee korraldab «Tallinna ja Harjumaa koolilastele Terviserongi» matkasid juba komandat korda ja huvi matkade vastu on olnud väga suur – registreerunud on kokku 30 kooli ligi 2700 õpilasega.

Matkad toimuvad vastavalt eelregistreerimisele 16. aprillist 2. juunini kooli poolt valitud matkamarsruudil. Koolilapsi juhendavad matkadel matkajuhid, kes  annavad selgitusi vaatamisväärsuste kohta ja lisateadmisi loodusteaduste, ajaloo ja koduloo valdkonnas.

Sel aastal oli võimalik valida kaheksa erineva matka vahel: Laulasmaa kaunis loodus, Pakri poolsaare kirdekallas, Paldiski ja Pakri poolsaare tipp, Klooga rand – holokausti memoriaal – Klooga, Vasalemma ümbrus, Keila ümbrus, Kõrvemaa oosid ja järved ning Vaheldusrikkad Aegviidu metsad ja mäed.

2008. aastal korraldas Elektriraudtee 12 väljasõitu ning viis matkama 16 erinevat kooli ja lasteaeda. Kokku võttis mullu koolimatkadest osa 1300 last.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles