Euroopa Komisjon lisas musta nimekirja Eritrea lennuettevõtjad

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennufirma Iran Air
Lennufirma Iran Air Foto: Reuters / Scanpix

Euroopa Komisjon kinnitas täna nn musta nimekirja lennuettevõtjatest, kellel on keelatud lennata ELi või kelle suhtes kohaldatakse ELis muid tegevuspiiranguid.

Tõsiste ohutusprobleemide tõttu on nimekirja lisatud Eritreas sertifitseeritud lennuettevõtjad. Teisalt on aga nimekirjast kustutatud kõik Mauritaanias sertifitseeritud lennuettevõtjad tänu riigi lennuohutusalase olukorra paranemisele. Sama kehtib ka Jordaania lennuettevõtja Jordan Aviation kohta, kes samuti nimekirjast kustutati.

Edusamme on tehtud ka Liibüas, kuid Liibüa ametiasutuste nõusolekul ei tohi riigi lennuettevõtjad lennata ELi enne, kui nad on komisjoni jaoks rahuldavalt ümber sertifitseeritud.

ELi mustast nimekirjast kustutati mitme riigi lennuettevõtjad, kes olid tegevuse lõpetanud, ja samas lisati sinna mitme riigi äsjaloodud lennufirmad. Riigid, mille suhtes muudatusi tehti, on Ekvatoriaal-Guinea, Filipiinid, Honduras, Indoneesia, Kasahstan, Kongo Demokraatlik Vabariik, Kongo Vabariik, Kõrgõzstan ja Rwanda. Nimekirjas ei ole enam ühtegi Rwanda ega Hondurase lennuettevõtjat.

Uue nimekirjaga asendatakse aprillis 2012 koostatud varasem ettekirjutus ja sellega saab tutvuda komisjoni veebisaidil.

Ajakohastatud musta nimekirja kohaselt on ELi keelatud lennata 20 riigi kõigil sertifitseeritud lennuettevõtjatel (kokku 287 lennuettevõtjat). Need riigid on Afganistan, Angola, Benin, Djibouti, Ekvatoriaal-Guinea, Eritrea, Filipiinid, Gabon (v.a kolm lennuettevõtjat, kelle tegevusele on kehtestatud piirangud ja tingimused), Indoneesia (v.a kuus lennuettevõtjat), Kasahstan (v.a üks lennuettevõtja, kelle tegevusele on kehtestatud piirangud ja tingimused), Kõrgõzstan, Kongo Demokraatlik Vabariik, Kongo Vabariik, Libeeria, Mosambiik, Sambia, São Tomé ja Príncipe, Sierra Leone, Sudaan ja Svaasimaa.

Nimekiri sisaldab ka kolme konkreetset lennuettevõtjat – Blue Wing Airlines (Suriname), Meridian Airways (Ghana) ja Conviasa (Venezuela Bolívari Vabariik).

Lisaks sellele on nimekirja kantud 10 lennuettevõtjat, kelle suhtes kehtivad tegevuspiirangud ning kellel on seega lubatud lennata ELi rangete tingimuste alusel. Need lennuettevõtjad on Afrijet, Air Astana (Kasahstan), Gabon Airlines ja SN2AG (Gabon, nagu juba eespool mainitud), Air Koryo (Korea Rahvademokraatlik Vabariik), Airlift International (Ghana), Air Service Comores, Iran Air, TAAG Angolan Airlines, ja Air Madagaskar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles