Tulevast aastast saab Pekingisse kolmeks päevaks viisavabalt

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peking
Peking Foto: AP / Scanpix

Tulevast aastast laseb Hiina 45 riigi kodanikel Pekingis viibida kolm päeva viisavabalt, tingimusel, et inimene sõidab edasi järgmisesse riiki ega lahku linnast.

Väljaanne China Daily kirjutas, et uued reeglid hakkavad kehtima 1. jaanuarist 45 riigi kodaniku jaoks. Riikide nimekirjas mainitakse suurriike nagu Austraalia, Jaapan, Singapur, USA, Prantsusmaa, Saksamaa ja Argentiina, ent Nasdaq.com andmetel kehtib uuendus kõikidele Euroopa liidu liikmesriikidele.

Eesti Välisministeerium pole selles küsimuses veel Hiinalt ametlikku kinnitust saanud, kuid pressiosakond lubas vastava info saabumisel avalikkust teavitada.

Viisavabadus kehtib China Daily järgi tingimusel, et välisriigi kodanik ei liigu pealinnast Pekingist väljapoole Hiinasse ning tal on olemas kõlbulik pilet, millega kolmandasse riiki edasi sõita. Lisaks peavad saabujad end 24 tunni jooksul politseis registreerima.

Regulatsiooni eesmärk on edendada turismi ja muuta liikumine ärireisijate ja läbisõitjate jaoks mugavamaks. Pekingisse saabub statistika andmetel igal aastal ligikaudu viis miljonit turisti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles