Kuidas reisida Hiinast Hongkongi?

Juhan Mellik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shenzheni piiripunkt.
Shenzheni piiripunkt. Foto: Reuters/ScanPix

Kellel on Mandri-Hiinas viibides vajadus liikuda edasi Hongkongi, siis teadku, et parim viis seda teha on läbi piirilinna Shenzheni.

Hongkongist põhjas asuv Shenzhen, üks Hiina esimesi erimajandustsoone, on populaarne nii kohalike kui ka turistidest piiriületajate seas ning Mandri-Hiinast algavad lennud sinna on alati soodsamad kui otse Hongkongi.

Linna saabununa tuleb otsustada, millist piiriületuspunkti Hongkongi saamiseks kasutada. Kõige mugavam valik on Luohu, mis asub otse peamise raudteejaama kõrval ning millel on metrooühendus nii Shenzheni kui Hongkongi kesklinnaga. Kui tegu on aja peale minekuga, tuleks kohale ilmuda varakult, sest päevasel ajal võivad piiripunktides järjekorrad venida.

Esmalt tuleb seista sabas ja näidata pass ette Hiina ametnikele, seejärel tuleb protseduuri korrata ning tempel saada Hongkongi poolel. Hiina piirivalvurile tuleb enne lahkumist esitada veel täidetud kujul lahkumisankeet, mille eksemplarid on punktis välja pandud ja mõeldud kohapeal täitmiseks.

Eesti kodanikel on õigus viibida Hongkongis viisavabalt kuni 90 päeva. Meeles tuleb  pidada, et kui tavalise turistiviisaga on Hiinast juba Hongkongi pinnale astutud, kaotab viisa kehtivuse ning tagasi üle piiri enam ei saa. Vajaduse korral on võimalik uut viisat taotleda rahvavabariigi saatkonnas Hongkongis, ent see nõuab nii aega kui raha, mistap tasuks reisikava koostada juba aegsasti ja põhjalikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles