Bondi rannas vohavad punavetikad

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bondi rand
Bondi rand Foto: news.com.au

Mitmetes populaarsetes Austraalia Sidney randades, nagu ikooniline Bondi rand, on maagiline helesinine vesi vetikate tõttu punaseks muutunud.

Punavetika jälgi märgati täna hommikul Bondi ranna ja Maroubra randade vahelisel alal. Spetsialistid otsustasid Bondi ranna ja Clovelly plaaži ajutiselt sulgeda, et teha vajalikud testid. Samuti pandi kinni Gordon´s Bay rannaala.

«Siin haises kala järgi,» kommenteeris vetelpäästja Bruce Hopkins, kes märkas punavetikaid Bondi ranna põhjaküljel hommikul kella 6.30 paiku. Hopkinsi sõnul paistab punavetikate piirkond kaugelt nagu õlireostuse laik.  «Punavetikas võib ärritada mõne inimese nahka, kuid üldiselt mitte midagi hullemat,» ütles vetelpäästja ja lootis, et rand avatakse juba täna pärastlõunal.

Ent rannad jäävad suletuks senikaua, kuni punavetikas ära kaob. Kohalike ametnike sõnul võib punavetikas olla ohtlik ka silmadele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles