Laevaga Tallinnasse reisinud noor tüdruk suri tromboosi tagajärjel

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
M/S. Princess Anastasia.
M/S. Princess Anastasia. Foto: Andres Haabu

Ööl vastu pühapäeva suri laevaga Stockholmist Tallinnasse teel olnud tüdruk, kellel tekkis talle järele tulnud kopteris tromboos.

1999. aastal sündinud tüdrukul hakkas St. Peter Line laeval Princess Anastasia laupäeva õhtul halb, ütles laevafirma Eesti esindaja Eva Gerhard. «Õhtul tõusis tüdruku kehatemperatuur. Parda arst aitas teda, aga kell üks öösel läks olukord veel halvemaks,» ütles Gerhard lisades, et tüdrukul oli nõrk immuunsüsteem.

Laev oli juba teel Stockholmist Tallinnasse, kui tüdrukule otsustati kopter Turust järgi kutsuda. Gerhardi sõnul läks kopterisse lisaks lapsele ka tema ema. Haigel tüdrukul tekkis õhus tromboos, mille tagajärjel ta suri. Tüdruk oli Venemaa kodanik.

Princess Anastasia jõudis Peterburi eile hommikul ja kõik reisijad pidid täitma spetsiaalse ankeedi oma tervisliku seisundi kohta ja põhjuste kohta, miks nad Peterburi sõitsid. Princess Anastasia töötaja ütles Postimehele, et tegemist oli vene võimude sanitaarkontrolliga.

Tromboos tekib, kui verehüüve ehk tromb blokeerib verevoolu veenis või arteris, lõpetades selle täielikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles